Muu Suomi, Uncategorized, Yleinen

Kerrassaan viehättävä Kokkola Venetsialaisineen

Olipa meillä ihana reissu Kokkolaan Venetsialais-viikonloppuna! Huolimatta siitä, että olin juuri viikonlopuksi saanut olkapääkivun vastukseksi.

Lähdimme liikkeelle ja suunnistimme Kokkolassa ensiksi Prismaan pienille ostoksille ja kahvittelemaan. Tästä siirryimme keskustaan hotelli Seurahuoneelle.

Seurahuone on todellinen klassikko! Saimme ylimmästä kerroksesta saunallisen Superior-huoneen. Tilaa oli todella mukavasti.

Lepäiltyämme hetken lähdimme kiertelemään Kokkolan mukavan kompaktia keskustaa. Poikkesimme torilla ja kiertelimme lähikatuja. Sitten burgereille amerikkalaishenkiseen Ravintola Rock’n Roll Dineriin. Kiva paikka ja täälläkin toivoteltiin hyviä Venetsialaisia!

Aterioinnin jälkeen jatkoimme vielä kierrosta ja kävimme vanhan kaupungin puolella ihastelemassa hyvin pidettyjä rakennuksia.

Sitten olikin jo aika valmistautua illan Venetsialaisiin. Lähdimme Tapahtumapuistoon hyvissä ajoin joen rannassa kulkevaa kävelytietä pitkin.

Ja olihan siellä upeat puitteet ja järjestelyt hoidettu mallikkaasti! Istahdimme alas ja kuuntelimme ensimmäisen esiintyjän Ramses II:n.

Tämän jälkeen oli vuorossa yksi suosikeistani Jannika B, jonka jälkeen lavalle nousi Arttu Wiskari. Loppuillan ohjelmassa olivat Bess ja Portion Boys. Kaiken kruunasi tietysti upea ja näyttävä ilotulitus yöllä!

Jokivartta oli mukava kävellä takaisin, sillä se oli kauniisti valaistu suihkulähteineen. Oli huikea ilta!

Aamulla sitten aamiaisella käytyämme oli saunan vuoro. Siellä olikin mukavat ja virkistävät löylyt.

Kohta koittikin jo kotimatkan aika, mutta kyllä, Kokkolaan palataan vielä! Ja onhan siitä aiempiakin postauksia: https://www.rantapallo.fi/maakuntamatkailuapohjoispohjanmaalla/tag/kokkola/ sekä https://www.rantapallo.fi/maakuntamatkailuapohjoispohjanmaalla/2017/07/20/tonttuelamyksia-7-sillan-saaristossa/

Leave a comment